Blog

Finn Storme en Kasper samen jarig!

Op vrijdag 13/10 vierden we de verjaardag van niet één maar twee kinderen! Beiden zijn namelijk jarig op dezelfde dag! Dubbel feest dus, geniet mee…

 

Advertenties

Bloembollen planten op 12/10

Ons tuintje op ons terras ligt er wat kaal bij. Naast een eik (een geplante kiemende eikel uit een eerdere herfstwandeling en nu al een heus boompje)  en een voederhuisje is er momenteel niet veel te zien. Maar we willen reeds vooruit denken en dan is het nu het uitgelezen moment voor het planten van bloembollen! We kozen voor tulpen en paaslelies. De bloembollen deden sommigen denken aan ajuin en gelijk hebben ze : de gelijkenis is treffend. We zongen het liedje “Er liggen bolletjes in de grond te slapen…”. De bolletjes ontwaken dan in de lente. Op onze kalender noteerden we het plantmoment en het verwachte bloeien van de bloembollen (maart-april). Dat wordt ongeduldig afwachten…;)

 

Werelddierendag 4/10

Op deze dag zetten we de dieren in de kijker. Heel wat kinderen kwamen verkleed in een dier naar school of brachten hun lievelingsknuffeldier mee of hadden hippe kleren met dieren op aan. We toonden foto’s van ons huisdier. Maar de verrassing die dag was toch wel het bezoek van juf Riene met haar prachtige kat. Wat een beest!!! 😉 En toen de juf ook haar lievelingsknuffel meehad om te tonen waren de kinderen nog eens verrast : de juf had het beertje van mister Bean mee. En die vinden zij nu net ook leuk!

Wil je meer zien, klik dan hier.

Bonnie de ijsbeer op bezoek.

Op dinsdag 3/10 kwam juf Griet ons vertellen dat ze nieuws had over Bonnie de ijsbeer.
Maar …waar was Bonnie? Tot de kleuters de ijsbeer zagen piepen uit de kap van juf Griet!
Angel haalde Bonnie er trots uit. En de ijsbeer had goed nieuws : we verdienden een nieuw stukje ijsschots met onze strapactie. De kinderen hielden een hele week bij hoe ze naar school kwamen. Op naar de volgende actie!

De actualiteitskalender

Onlangs liet ik via een brief in het heen- en weerschriftje weten dat we ook met de actualiteitskalender van start gaan. Dit kwam spontaan aan de orde toen kinderen begonnen te vertellen over de aardbeving in Mexico en over een baby-olifant die geboren was. Zo brachten de kinderen de volgende dagen artikels mee over die onderwerpen. Barbara bracht een artikel mee over de verwoeste straten  in Mexico en Renaud had iets over een labrador die voor het Mexicaanse leger werkt en mensen evacueert. Die honden dragen er zelfs een veiligheidsbril!
Joachim bracht een foto mee van de baby-olifant maar had ook droevig nieuws te vertellen : de oudste panda is overleden, hij werd 37 jaar!
Zo, nu zijn we weer allemaal mee met het nieuws!

100_8931100_8932100_8934100_8935

Verkeersbordenzoektocht

In het stralende zonnetje gingen we op verkeerstocht n.a.v. het thema verkeer. We zagen heel wat borden en leerden over hun betekenis. Soms stond er ook een bord op de weg geschilderd. En met het zebrapad maken ze het mij wel een beetje moeilijk, je legt uit dat het lijkt op de kleuren en de strepen van de zebra maar rond onze school is het zwart vervangen door groen. Dat ziet er dan een gekke zebra uit! 😉