Blog

Jarigen in de grote vakantie

5 jarigen in de grote vakantie! Dat kunnen we niet zomaar over het hoofd zien, ook zij hebben natuurlijk recht op een kroon en een bijhorend feestje! Reken maar dat er flink gevierd werd.

Advertenties

Naar de knuffelhoeve!

Op 21 juni trokken we naar de knuffelhoeve in het domein Puyenbroeck te Wachtebeke. We genoten er van de vele dieren zoals geiten, schapen, kalkoenen, konijntjes… Het eten geven was toch wel een belevenis. Na een welkome picknick genoten we van de speeltuin.

 

Light house

Onze school heeft al een tijdje een light house ter beschikking. Ook wij in de 3de kleuterklas wilden wel eens uitproberen wat dat betekende. Een nieuwe wereld  ging voor ons open toen de projectie op de grond verscheen. Met een pen kan je de verschillende functies bedienen. Kijk je  mee?

 

Programmeren met Bee-Bot.

De Bee-Bot is een kindvriendelijke robot in de vorm van een bij. Kinderen kunnen de robot bedienen met de 7 knoppen op de rug. Om van punt A naar punt B  te komen, moet hij de Bee-Bot van tevoren de juiste commando’s geven. Bijvoorbeeld 2 stappen vooruit, een keer naar rechts draaien en dan weer een stap vooruit. De robot onthoudt tot veertig stappen en kan zo uiteenlopende opdrachten uitvoeren.

 

Waarneming meikever

100_9851Kobe bracht een meikever mee om in de klas waar te nemen! Elk jaar vertel ik over dit toch wel steeds minder voorkomende beestje…Een hele dag konden we bekijken hoe hij smulde van de heerlijke blaadjes van de haag, hoe hij graag ondersteboven hing, … Het is altijd leuk om een diertje in de klas te hebben.  ’s Avonds nam Kobe hem terug mee naar huis om daar terug in de natuur te zetten.